Datum:

13.05.2011. 19:53

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5490 pregleda

Juče je otpočela čuvena ”Mille Miglia” trka koja se održava na putevima koji prolaze kroz predivne italijanske predele. ”Mile Miglia” je jedan od istorijski najčuvenijih automobilskih događaja na svetu.

Učesnici su se pre 2 dana okupilu u gradu Brescia, gde je juče, 12. maja, započela trka na mestu Piazza della Logia. Jučerašnja ruta bila je od mesta Brescia do Bolonje; današnja je od Bolonje do Rima, a sutrašnja natrag do Brescie, gde je i završetak trke u subotu. Totalna maršuta ove godine iznosi preko 1600 km, isto koliko je i originalna ”Mile Maglia” trka trajala u periodu od 1927. do 1957. godine.

Organizatori su primili preko 1400 prijava, ali samo 375 timova je dobilo priliku da učestvuje u ovako značajnom događaju. Kako bi se kvalifikovali, automobili moraju biti napravljeni u periodu od 1927. do 1957. godine, što je vremenski period u kom su se održavale originalne ”Mille Miglia” trke.

Ove godine mogu se videti raznoliki sportski automobili čuvenih brendova kao što su Alfa Romeo, Aston Martin, BMW, Bugatti, Ferrari, Fiat, Jaguar, Maserati, Mercedes i Porsche. Ni manje ni više nego dvanaest BMW 328 automobila učestvuje na ovogodišnjoj ”Mille Miglia” trci. Razlog toj neuobičajenoj ”zatrpanosti” ovim modelom je taj što BMW ove godine proslavlja godišnjicu prvog BMW 328 koji se pojavio na startu ove trke pre 75 godina. Među vozačima BMW-a nalaze se i mnogi zvaničnici iz ove kompanije, kao i poznate ličnosti poput Rovana Etkinsona.

BMW, pak, nije jedini brend koji ove godine nešto proslavlja na ovom događaju. Tu je i Jaguar koji slavi 50 godina Jaguar E-Type modela, mada on konkretno ne učestvuje u ovoj trci, zato što nikada nije učestvovao ni u originalnim. Ipak, Jaguar je ove godine u Bresciu doneo neverovatnu kolekciju svojih modela.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)