Datum:

07.06.2017. 22:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda
Radovi na izgradnji novog Žeželjevog mosta na Dunavu u Novom Sadu biće potpuno završeni krajem oktobra ili početkom novembra, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović. 
 
Ona je, odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije, gde je održala sastanak sa direktorima Koridora Srbije i Puteva Srbije, rekla da će tokom predstojeće posete evropski komesar Johanes Han sa njom obići radove na izgradnji tog mosta.

Mihajlović je rekla da da su radovi pokrenuti sa mrtve tačke pre dve i po godine, kada je postala ministar građevine.

“Bili su mrtvi radovi na mostu. Nije bilo para i izvođača na gradilištu. Našli smo novac, Vojvodina, Vlada Srbije i EU to zajednički finansiraju i očekujem da krajem oktobra ili početkom novembra Srbija i Vojvodina dobiju završen Žeželj most”, naglasila je Mihajlović.

Ona ističe da je to strateški važan projekat pošto je taj most deo pruge Beograd – Budimpešta, jer će most biti i za drumski saobraćaj, kao i bicikliste.

Mihajlović je navela da će 12. jula u Trstu biti održan sastanak zemalja Zapadnog Balkana i istakla da Srbija tu zauzima centralno mesto.

Prema njenim rečima, naš interes je da svi infrasturkturni projeki budu aktivni, a to su: autoput Niš – Merdare – Priština, pruga Niš – Dimitrovgrad, putni Koridor 11 za povezivanje sa Crnom Gorom.

Ona je istakla da je Srbija pripremila sve što je potrebno za pregovaračka poglavlja 14 i 21 koja su u oblasti saobraćaja.

Kako je rekla, Han će potpisati sporazum sa ministarkom zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović koji je vredan 96 miliona evra.

“Mali deo tog sporazuma će se odnositi na infrasktrukturu za bezbednost saobraćaja i deo novca za socijalnu inkluziju Roma”, naglasila je Mihajlović.

Radovi na Koridoru 10 pri kraju, neće sve biti gotovo 2017.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da su radovi na Koridoru 10 pri kraju, ali da najverovatnije neće sve biti završeno do kraja godine.

Mihajlović rekla da je na sastanku zatražila od Koridora i Puteva Srbije preciznu dinamku za sve deonice na koridorima 10 i 11.

Foto: Tanjug/S. Radovanović, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)