Datum:

17.06.2018. 9:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će do kraja nedelje na autoputevima biti postavljeni svi znakovi koji pokazuju novo ograničenje brzine koje je povećano na 130 kilometara na sat.

“Na delu Koridora 10 od Batrovaca do Beograda table su već promenjene, a do kraja nedelje biće zamenjene sve table na Koridoru 10 i Koridoru 11, autoputu Ljig-Preljina”, rekla je Mihajlović za RTS.

Ona je rekla da su se uslovi za povećanje brzine stekli, jer Srbija sada ima kvalitetne puteve, a apelovala je na vozače da vode računa o propisima i da bezbedno voze.

Mihajlović je navela da je 2014. godine na Koridoru 10 bilo 34 miliona vozila, a da se očekuje do kraja ove bude 52 miliona vozila i najavila da će Koridor 10 biti završen u potpunosti najkasnije do kraja godine.

“Od severa do juga ići ćemo Koridorom 10 do kraja godine potpuno opremljenim tunelima. Danas je priprema za asfaltiranje u Sićevačkoj klisuri, koje kreće u utorak. Ono na čemu radimo i očekujem do kraja godine puštanje deonice Koridora 11 od Obrenovca do Preljina u dužini 102 kilometara”, kazala je Mihajlović.

Ona očekuje i da će prve dve deonice pruge Beograd-Budimpešta biti gotove kroz dve godine.

“U julu, 6. ili 7. biće potpisan komercijalni ugovor za treću deonicu od Novog Sada do Subotice, vredan 940 miliona evra. Deonicu od Stare Pazove do Novog Sada obilazim sutra i očekujem da prve dve deonice budu završene kroz dve godine”, rekla je Zorana Mihajlović.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)