Datum:

27.02.2015. 16:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3325 pregleda

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi za nas bilo delotvornije da je izmenama Zakona o bezbednosti u saobraćaju dozvoljeno nula promila alkohola u krvi, a ne 0,2, kao što je sada predviđeno.

“Ja nisam pravi sagovornik za te promile, zato što bih stavila nula promila. Smatram da kada neko treba da vozi on onda ne može da pije”, rekla je Mihajlović novinarima nakon sastanka sa predstavnicima udruženja za zaštitu i podršku ženama žrtavama nasilja.

Kako je rekla, običaj u svim drugim zemljama, pogotovo kada govorimo o mladim ljudima, jer su oni najveći izazivači saobraćajnih nesreća, da oni u provod ne idu automobilima nikada, već prevozom ili na neki drugi način, ali svakako ne sopstvenim automobilima.

“Mislim da bi za nas bilo jako delotvorno da je nula promila, ali ako struka kaže da je 0,2 prihvatam”, rekla je Mihajlović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije da će izmene Zakona o bebzednosti u saobraćaju omogućiti da se vozačima koji imaju dva promila alkohola u krvi, oduzme vozačka dozvola.

On je dodao i da će izmenama tog zakona, granica dopuštenog nivoa alkohola u krvi biti smanjena sa 0,3 na 0,2 promila.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)