Datum:

11.06.2017. 17:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je najavila da će sredinom jula biti otvoreno 24,5 kilometara auto-puta na Koridoru 10, na istočnom kraku.

Mihajlović je rekla novinarima da će biti otvorene deonice Crvena Reka – Čiflik i Čiflik – Staničenje i to najverovatnije u periodu između 15. i 17. jula.

Ona je ponovila da će najveći deo Koridora 10 biti gotov do kraja 2017, a manji deo kroz Grdeličku klisuru početkom naredne godine.

“Koridor 10 je gotovo završen. Teške deonice završavamo i 24,5 km otvaramo srednom jula”, naglasila je Mihajlović.

Ona je odgovarajući na pitanja novinara istakla da niko nije davao nerealna obećanja niti obmanjivao bivšeg premijera Aleksandra Vučića po pitanju rokova već da su u pitanju teške i problematične deonice i da neke stvari nisu mogle da se predvide, kao u Grdeličkoj klisuri.

Mihajlović je rekla da koliko se god turdili da završite u dan postoje stvari na koje ne možete da utičete i navela kao primer nedavno padanje potpornog zida na kosini kod tunela Predajene usled prirodnog kretanja tla.

“Ova vlada je za dve godine završila gotovo 200 km auto-puta”, naglasila je Mihajlović.

Velika zainteresovanost za koncesiju aerodroma

Zorana Mihajlović je izjavila danas da je rok za donošenje odluke o ponuđačima koji su se kvalifikovali za slanje obavezujućih ponuda za koncesiju za aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu produžen zbog velikog interesovanja kompanija i da bi se pažljivo izabrale najbolje ponude.

Novi rok za donošenje odluka o ponjuđačima za slanje obavezujućih ponuda je 21. jun.

Sva četiri ugovora sa Aktorom na snazi

Potpredsednica vlade izjavila je danas da je upoznata iz medija sa slučajem da je Evropska agencija za suzbijanje prevara (OLAF) optužila grčku kompaniju Aktor za prevaru i pranje novca u Makedoniji, i istakla da su u našoj zemlji sva četiri ugovora te kompanije i dalje na snazi.

Ona je rekla da OLAF nije informisao Vladu Srbije o tim problemima Aktora zato što je u pitanju poslovanje te Aktora u drugoj državi.

Izvor: NovostiFoto: Tanjug/T. Valić

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)