Datum:

19.11.2018. 21:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Putarine na autoputevima do kraja godine neće poskupeti, a eventalno uvođenje naplate putarina na regionalnim putevima biće predmet ekonomske analize i reorganizacije preduzeća “Putevi Srbije” u 2019, izjavila je ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović.

“Postoje želje za povećanje cena putarine, ali odluku o tome donose resorno ministartvo i Vlada Srbije, a to nam nije bila tema do kraja ove godine”, rekla je Mihajlović u Jutarnjem dnevniku RTS.

Komentarišući ideje da se putarina naplaćuje i na regionalnim putevima zbog sve većeg broja kamiona na tim pravcima koje koriste izbegavajući putarine na autoputevima, Mihajlović je rekla da te predloge treba razmotriti i sa stanovišta domaće ekonomije.

“Imamo pritužbe da teški kamioni, izbegavajući autoputeve i putarine, oštećuju kolovoze na regionalnim i magistralnim putevima, rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da “nije baš sigurna” da je tačan podatak o navodnom godišnjem gubitku države od 70 do 80 miliona evra zbog nenaplaćenih putarina kamionima.

“U svakom slučaju, to nije tema za ovo godinu, a početkom iduće godine ćemo reformisati preduzeće ‘Putevi Srbije’ pa ćemo razgovarati i o tome”, rekla je Mihajlović.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)