Datum:

22.09.2016. 16:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Banjaluci da će most Ljubovija-Bratunac biti gotov do novembra i da je zbog odugovlačenja Saveta ministara BiH propuštena prilika da meštani već tada mogu da ga koriste i da prelaze Drinu uz ličnu kartu.

“Da su sporazumi potpisani i na vreme raspisani javni pozivi za granični prelaz, građani bi u novembru, kada se most završi, već mogli da ga koriste i prelaze sa ličnim dokumentima. Pošto to nije urađeno, čak i da sutra sve oko sporazuma bude završeno, zajednički granični prelaz neće moći da bude u funkciji pre početka sledeće godine”, navela je Mihajlović na konferenciji za novinare.

Ona je navela da se posle njenog reagovanja prošle sedmice na gradilištu mosta u Ljuboviji javio nadležni ministar u Savetu ministara i obećao brže potpisivanje neophodnih sporazuma za formiranje zajedničkog graničnog prelaza na teritoriji opštine Bratunac, saopštilo je ministarstvo.

“Dan posle mog obraćanja na gradilištu, ministar iz BiH mi se javio i rekao da je tek tri meseca na toj funkciji, da je verovatno u pitanju nesporazum i da će učiniti sve da se reši taj problem”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je dobila obećanje da će ministar trasporta i kumunikacija u Savetu ministara BiH Ismail Jusko, ako treba, doći u Beograd već za desetak dana.

Ministarka je rekla da Srbija još u aprilu uradila sve što je neophodno za potpisivanje sporazuma i poslala Savetu ministara BiH.

Radovi obuhvataju izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost projekta je 13 miliona evra. Srbija gradi most koji će biti dug 227 metara, a RS će graditi pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz u opštini Bratunac.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)