Datum:

22.03.2019. 21:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će Vlada Srbije nastaviti da razvija mrežu elektropunjača na auto-putevima i da će pored pet postojećih, na leto biti postavljeno još 10 novih brzih punjača.

“Krenuli smo pomalo stidljivo, sa pet punjača na Koridoru 10, a do 1. juna biće postavljeno još 10. Pored toga, kao Vlada razmatraćemo da napravimo ozbiljniju strategiju o tome kako da se uključimo u nove tehnologije u ovoj oblasti, kao i subvencije za kupovinu hibridnih i električnih automobila”, rekla je Mihajlović na sajmu automobila, saopštilo je Ministarsvo saobraćaja.

Ona je dodala da su do pre dve ili tri godine glavna tema bile rupe na putevima i završetak Koridora 10, ali da se situacija promenila, da danas ima oko 20 miliona vozila više na auto-putevima Srbije nego pre četiri godine, te da je neophodno da i infrastruktura na auto-putevima bude kao u razvijenim evropskim zemljama.

“Nema ništa važnije od toga da čuvamo prirodu i da podižemo kvalitet života. Danas imamo manje od 200 registrovanih električnih automobila i nešto više od 200 hibridnih na oko 2,5 miliona registrovanih, ali sam sigurna da će sa svim što radimo u infrastrukturi i ovi pokazatelji biti sve bolji”, rekla je Mihajlović.

Ministarka saobraćaja je na 54. međunarodnom sajmu automobila u Beogradu uručila priznanje za auto godine 2019. godien, za pežo 508, kao i dve specijalne nagrade – za najprodavaniji model hibridnog automobila, japansku tojotu, i najprodavaniji model električnog automobila, koju je osvojio folksvagen, u izboru Asocijacije automobilskih novinara Srbije i Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova.

Izvor: Tanjug, Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)