Datum:

13.05.2016. 22:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Micubiši motors, koja je pod istragom zbog lažiranja testova o potrošnji goriva za pojedine modele automobila, saopštila je da postoji sumnja za varanje kod svih modela prodanih u Japanu.

Kompanija je saopštila da je sprovela lažne testove potrošnje goriva kod modela “kei” koji su dali “naduvane” kilometraže.

Micibiši je danas naveo da su razmere prevare toliko velike da možda da utiču na sve nove i stare modele vozila, navodi se u saopštenju.

Smatra se da je ovim problemom pogođeno oko 625.000 vozila, proizvedenih od 2013. godine, među kojima su modeli eK Vagon (Wagon) i eK Spejs (Space), ali i vozila Dejz (Dayz) i Dejz Roh (Dayy Rooh) , koje Micubiši izrađuje za Nisan.

Iz te kompanije su saopštili da će u Japanu obustaviti proizvodnju mini automobila, takozvanih “kej” modela.

Japanski mediji javili su da je lažiranjem podataka o potrošnji govora pogođeno na desetine modela vozila prodatih u Japanu u poslednjih 25 godina.

Kompanija je prošlog meseca priznala da je na testiranju goriva manipulisano godinama. Kako se navodi, neimenovani zaposleni služili su se nedozvoljenim metodama kako bi neke od automobila prikazali efikasnijim.

Izvor: Novosti
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)