Datum:

15.08.2013. 22:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2353 pregleda

Jedna žena na Novom Zelandu vozila je nekoliko stotina kilometara spavajući za volanom, a za to vreme uspela je još i da šalje SMS poruke sa telefona, saopštila je novozelandska policija.

Policija je rekla da je dobila hitan poziv posle ponoći od prijatelja žene koji je bio zabrinut zbog toga što je ona sela za volan nakon što je popila pilule za spavanje.

On je ispričao da je ta žena i 10 meseci pre toga vozila u snu i da voli plažu, pa je policija patrolnim vozilima dala opis njenog automobila i naredila im da obrate pažnju, dok je istovremeno utvrđivala njenu lokaciju praćenjem mobilnog telefona. Ispostavilo se da je telefon uključen i da ona šalje poruke dok vozi, prenosi AFP.

Žena je posle pet sati konačno pronađena sa glavom na volanu, u automobilu na prilazu kuće u kojoj je ranije stanovala, ne sećajući se svoje “avanture” u snu.

“Odmah smo tražili da joj se zabrani da vozi i da se traži lekarsko mišljenje o tome da li može da zadrži vozačku dozvolu. Mada je svima laknulo kada je pronađena živa i zdrava, vrlo lako je mogla da se dogoti tragedija”, izjavio je zvaničnik policije Dejv Liton.

“Apelujemo na ljude koji boluju od nekih bolesti da budu otvoreni i iskreni prema svojim lekarima i pitaju da li lekovi koji su im prepisani utiču na njihovu sposobnost da upravljaju vozilom”, dodao je on.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)