Datum:

06.01.2016. 16:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3221 pregleda

Dženeral Motors je objavio da je unapredio dosadašnju izvršnu direktorku Meri Bara na poziciju predsednice firme, na kojoj će zameniti Tima Solsu.

“U vreme velikih promena u industriji, izvršni odbor je zaključio da je u najboljem interesu kompanije kombinovanje uloge izvršnog direkotra i predsednika”, rekao je Solso u zvaničnom saopštenju.

Uspon Meri Bare (54) na vrh GM-a simbolizuje rastući uticaj žena u američkom biznisu, a ona je ujedno postala prva predsednica odbora u istoriji Dženeral Motorsa. Bara će takođe nastaviti da vrši funkciju izvršnog direktora.

“Gženeral Motors je trenutno u odličnoj poziciji i nastaviće da stvara profit svojim deoničarima, pa je ovo pravo vreme za Baru da zauzme novu poziciju”, objasnio je Tim Solso.

Odluka odbora da unapredi Baru samo pokazuje samouverenost u novu putanju firme koja je ustoličena nakon krize sa opozivima vozila 2014. godine usled problema sa kontakt bravama.

Bara je odigrala značajnu ulogu u procesu saniranja štete tokom krize koja je prouzrokovala 124 smrtnih slučajeva. Ona je od tada vodila planove GM-a za proboj na tržište autonomnih tehnologija, kao i ugovor sa Lyft-om vredan 500 miliona dolara.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)