Datum:

07.09.2020. 21:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Vest je prvo prenela agencija “Blumberg” a onda i svi ostali, naročito specijalizovani mediji na Zapadu! Toliko neverovatnu da morate bar dva izvora da pronađete da bi se uverili da se ne radi o nekoj, sada toliko uobičajenoj šali na društvenim mrežama i internet portalima!

“Mercedes” se suočava sa zabranom prodaje automobila u Nemačkoj! Kao kad bi na primer EPS zabranili da prodaje struju u Srbiji!

Ali, vest je tačna. Naime, sud u Manhajmu je presudio u korist ffinske kompanije “Nokija” da je “Mercedes” neovlašćeno koristio neke njene patente. I iz te tužbe sledi da “postoji mogućnost da Mercedesu bude zabranjena prodaja u Nemačkoj”!

Prema proceduri, “Nokija”, da bi ova zabrana bila izvršna, mora da pokrene novi postupak, koji verovatno na osnovu prethodne presude, dobija, ali i da položi i kauciju da bi se obezbedila tužena strana da u slučaju neuspele tužbe, može da nadoknadi štetu. Kako se radi o prodaji “Mercedesa” ova kaucija bi bila pozamašna – čak sedam milijardi evra.

U “Nokiji” nisu želeli da kažu bilo šta o mogućoj zabrani prodaje “Mercedesa”, a u okrivljenoj i utuženoj strani kažu da ništa ne razumeju!

– Nama je presuda suda neshtavljiva i žalićemo se – kažu u “Mercedesu” uvereni da im neće zabraniti prodaju u Nemačkoj.

Iako nema zvaničnih podataka, neki mediji navode da “Nokija” godišnje na ime korišćenja njenih patenata za sisteme autonomne vožnje i konekcije automobila, dobija oko 1,4 milijarde evra.

(Foto: “Mercedes”)

Izvor: Novosti

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)