Datum:

18.06.2013. 10:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3521 pregleda

Mercedes planira da do kraja godine ponudi svojim kupcima Car-to-X tehnologiju koja će omogućiti komunikaciju, odnosno razmenu informacija između vozila ovog proizvođača.

U Mercedesu kažu da će na taj način vozači pravovremeno dobijati informacije bitne za vožnju, kao što je obaveštenje o potencijalnoj opasnosti ili iznenadnom zastoju na putu kojim se automobil kreće.

Tako, na primer, ako je vozilo koje je opremljeno Car-to-X sistemom učestvovalo u nekoj saobraćajnoj nesreći zbog koje je na putu došlo do zastoja, svi vozači čija vozila takođe imaju ovaj sistem, a nalaze se u blizini, biće na vreme informisani kako bi mogili da izbegnu traku na autoputu u kojoj je nastalo zakrčenje ili da izaberu neki alternativni pravac.

Sistem će takođe omogućivati da vozači dobiju precizne informacije o stanju na putevima u području kojim se kreću, eventualnim gužvama u saobraćaju i alternativnim rutama. Car-to-X tehnologija biće ponuđena u okviru Drive Kit Plus paketa koji od korisnika zahteva da imaju smartphone i Digital DriveStyle aplikaciju.

2

Iako u Mercedesu priznaju da ovo rešenje nije savršeno, u toj kompaniji smatraju da je to trenutno najbrži način da se u njihovim automobilima ponude najnovija tehnološka rešenja kada je ova oblast u pitanju.

Car-to-X deo je Mercedesove strategije razvoja budućih sigurnosnih i drugih automobilskih sistema pod zajedničkim nazivom Intelligent Drive, čiji je cilj povećanje opšte bezbednosti u saobraćaju.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)