Datum:

27.04.2014. 23:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3702 pregleda

Mercedes će 8. i 9. maja u Srbiji organizovati prezentaciju Euro 6 motora koji pogone novu generaciju teretnih, dostavnih i kombi vozila ovog proizvođača.

Nakon Estonije, Letonije, Litvanije, Češke, Slovačke, Mađarske i Hrvatske, karavan vozila zaustaviće se na parkingu restorana Tomy Truck Stop u Šimanovcima. Posetioci će tokom dva dana biti u prilici da se na jednom mestu upoznaju sa teretnim vozilima Actros, Arocs, Antos i Atego, a biće predstavljena i dostavna i kombi vozila Sprinter, Vito, Viano i Citan. 

Uz pratnju instruktora iz Nemačke prisutnima će biti omogućeno testiranje nekoliko modela Mercedes-Benz kamiona: 

– Actros 1842 LS 4X2 StreamSpace 
– Actros 1845 LS 4X2 BigSpace 
– Arocs 4151 K 8X4/4 ClassicSpace 
– Arocs 2645 K 6X4 ClassicSpace

Mercedes ističe da će po prvi put u Srbiji kupci moci da testiraju Actros kamione koji su opremljeni PPC (Predictive Powertrain Control) sistemom i FleetBoard sistemom. 

PPC sistem omogućava dodatno unapređenje ekonomičnosti i lakoću upravljanja teretnim vozilom. Ovaj tempomat dobija informacije o topografiji terena po kome se vozilo kreće, čime su izbegnuti nedostaci i povećanje potrošnje goriva koji se javljaju kada se vozi sa standardnim tempomatom na terenu koji obiluje uzbrdicama i nizbrdicama. 

Veliki doprinos efikasnosti u eksploataciji Actrosa takođe pruža i korišćenje FleetBoard telematskog sistema koji smanjuje troškove eksploatacije vozila. Ovaj sistem obezbeđuje da upravljanje voznim parkom bude efikasno i transparentno po pitanju troškova, uz povećanu efikasnost. 

Uz najnovije modele Mercedes-Benz komercijalnih vozila, prisutnima će biti predstavljene mnogobrojne Mercedes-Benz postprodajne usluge. Nakon Srbije, Mercedes Roadshow karavan seli se u Rumuniju i Bugarsku.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)