Datum:

19.07.2016. 19:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Iako je već dobro poznato da vozila na električni pogon mogu biti opako snažna, ipak nemate priliku svakog dana da vidite kako Mercedesov kombi na baterije iza sebe ostavlja Ferrari California T, ali i Tesla Model S na stazi.

Kombi koji se zove Edna delo je startapa iz Silicijumske doline pod nazivom Atieva. Reč je o spoju druge generacije Mercedes Vito kombija koji se nikada nije prodavao u SAD i 87 kWh baterije, a to mu obezbeđuje neverovatnih 900 konjskih snaga. Što je, priznaćete, za jedan kombi možda pomalo i preterano.

Sa druge strane, praktična priroda jednog kombija nikako se ne može zanemariti, s obzirom na sav prostor koji nudi, pa i onaj potreban za baterije, hlađenje i neophodnu elektroniku. Ovaj neobični Vito je jedan od najaerodinamičnijih kombija na tržištu, a kao dokaz tome služi činjenica da od 0 do 100 km/h ubrzava za 3.08 sekundi.

Atieva se nada da će uspeti svoju tehnologiju da proda velikim proizvođačima automobila, ili makar većim tjunerskim kućama. Kombi od 900 KS svakako je samo demonstracija onoga što oni umeju, jer bi tržište za takav proizvod bilo veoma malo. Osim toga, ova kompanija još uvek nema svoj proizvodni pogon.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)