Datum:

22.02.2017. 10:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Urban eTruck ima nostivost do 12,8 tona, a sa punim baterijama prelazi do 200 km.

Mercedes je na sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru 2016. predstavio koncept električnog kamiona, a u narednim mesecima pokrenuće proizvodnju serijskog modela. 

Za početak, planirana je manja serija, a interesovanje za nabavku ovog vozila već je pokazalo 20-ak klijenata, kažu u Mercedesu. Reč je uglavnom o kompanijama iz prehrambene industrije, kao i firmama iz logističkog sektora. 

Urban eTruck najpre će se prodavati na domaćem, nemačkom tržištu, a ubrzo će biti dostupan i u drugim evropskim zemljama.

Maksimalna nosivost Mercedesovog električnog teretnjaka iznosi 12,8 t, a ukupna dozvoljena težina vozila je 25 t. Pogonska energija dobija se iz masivnih litijum-jonskih baterija kapaciteta 212 kWh, koje obezbeđuju autonomiju vožnje do 200 km. 

Mercedes će kupcima ponuditi i lakšu, 18 tonsku verziju, kamiona, kao i različite nadgradnje teretnog dela vozila, u zavisnosti od potreba kupca. Na raspolaganju će biti klasičan sandučar, zatim hladnjača kao i varijanta sa otvorenim tovarnim prostorom. 

Kamion će biti opremljen i specijalnim punjačem kako bi se ubrzao proces dopune baterija. Za sada nije poznato koliko će trajati proces punjenja pogonskih baterija.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)