Datum:

23.01.2017. 13:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon dugogodišnjih spekulacija, Daimler je konačno postigao dogovor u vezi sa pravljenjem nove fabrike u Rusiji za svoj Mercedes-Benz brend.

Denis Manturov, ruski ministar za trgovinu i industriju, potvrdio je ovu informaciju i rekao da će izgradnja početi 2018. godine na lokaciji u blizini Moskve. On je dodao da će ugovor između Vlade ove zemlje i nemačkog proizvođača automobila biti uskoro potpisan.

Portparol Daimlera je rekao da je ova kompanija trenutno u fazi dijaloga sa ruskom Vladom, kako bi se ustanovili ekonomski uslovi koji moraju biti zadovoljeni kako bi se ovaj plan realizovao.

Od ranije je poznato da Daimler planira da uloži oko 200 miliona evra u fabriku gde će se proizvoditi oko 30.000 SUV-ova na godišnjem nivou. 

Kada odluka buda finalizovana, Daimler će se na ruskom tržištu pridružiti BMW-u, čiji lokalni podizvođač Avtotor proizvodi Serije 3, 5, i 7, kao i X1, X3, X4, X5 i X6 modele. I Audi je prisutan u Rusiji, gde se sklapaju njihovi sedani i SUV-ovi u fabrici koja je u vlasništvu Volkswagena.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)