Datum:

06.05.2016. 13:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Daimler je objavio svoje planove o otvaranju fabrike u Poljskoj u koju će uložiti 500 miliona evra. U njoj će se proizvoditi novi motori za vozila ovog proizvođača.

Dobra vest je i to što će otvaranje prve fabrike u Poljskoj doneti i nekoliko stotina novih radnih mesta. Novi radnici biće zaduženi za proizvodnju nekoliko četvorocilindarskih benzinskih i dizelskih motora za putnička vozila Mercedesa. Daimler kaže da otvaranje fabrike ne bi bilo moguće da im u tome nisu pomogle lokalne vlasti.

Fabrika je locirana oko 430 kilometara jugozapadno od Varšave, a počeće sa proizvodnjoj 2019. godine. To će biti druga najveća fabrika za motore izvan Nemačke; prva je locirana u Pekingu, Kina.

U martu se pričalo o tome da postoji mogućnost da se u Poljskoj otvori nova fabrika automobila, a Mercedesova roditeljska kompanija Daimler nije ništa rekla po tom pitanju. U ovoj fabrici trebalo je da se proizvode putnički automobili zasnovani na MRA platformi koja se nalaz u osnovi nekoliko serija, kao što su C-Klasa, GLC i E-Klasa.

Ostaje da se vidi da li će se pomenutoj fabrici za proizvodnju motora u nekom trenutku pridružiti i fabrika automobila.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)