Datum:

20.04.2014. 22:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3550 pregleda

Novi hibridni pogon koristi podatke navigacionog stema, kao što su nagib puta i ograničenje brzine, kako bi optimizovao iskorišćenje električne energije uskladištene u baterijama automobila.

Poput drugih proizvođača automobila i Mercedes radi na unapređenju hibridnog pogonskog sistema kako bi poboljšao performanse automobila i smanjio potrošnju goriva.

“Intelligent HYBRID” sistem razvijen je u saradanji sa Mercedesovim F1 timom. Zahvaljujući “COMAND Online” navigaciiji, sistem dobija informacije o nagibu terena na deonici puta ispred vozila kako bi izračunao koliki je potencijal za punjenje baterija na tom delu puta.

S obzirom da se elektromotor, odnosno električna energija koristi kao podrška za pogon automobila prilikom uspona, a obnavlja na nizbrdicama, sistem analizira ove informacije kako bi se punjenje i pražnjenje baterija maksimalno optimizovalo. Na taj način, smanjuje se potrošnja goriva glavnog, konvencionalnog motora koji je deo hibridnog pogona.

Koliko goriva će se uštedeti, zavisi od topografije terena na kome je sagrađen put. U Mercedesu objašnjavaju da će uštede biti veće ukoliko put ima više uzbrdica i nizbrdica.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)