Datum:

12.02.2017. 14:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mercedes-AMG otkriva da je otvoren ka ideji dodavanja AMG verzija novom rangu svojih EQ modela.

EQ porodica ovog nemačkog brenda prikazana je prošle godine, a predstavlja narednu generaciju ranga vozila koja će imati neku formu elektrifikovanog pogona. Prema rečima direktora Mercedesovog odeljenja za istraživanje i razvoj Ole Kaleniusa, AMG i električna vozila mogla bi biti odlična kombinacija.

“Ne mislim da su oni međusobno isključivi. AMG je uvek negovao performanse i nudio superiorno iskustvo svojim kupcima, ali to su istovremeno – i mislim da je to najbolja stvar kod AMG-ja – automobili koje možete voziti svakog dana. Elektrifikacija će naći svoj put do AMG-a. Nije isključeno da će biti napravljena u potpunosti električna verzija ili AMG varijanta EQ-a,” rekao je Kalenius za Autocar početkom ove godine.

Predsednik Mercedes-AMG-ja Tobias Moers prošle godine je rekao da razmišljaju o električnom AMG-u i da bi on bio duhovni naslednik SLS Electric Drivea.

Kalenius po ovom pitanju smatra da je SLS Electric Drive bio prikaz budućnosti: “On je bio istraživački projekat za AMG, kako bismo išli u korak sa elektrifikacijom. Pitanje je vremena kada ćemo bivati sve više električni.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)