Datum:

20.01.2012. 19:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4430 pregleda

Mercedes-Benz trenutno radi na petoj generaciji S-Klase, koja će biti predstavljena 2013. godine. Liniju S-Klase činiće četiri različita motora, uključujući i kabriolet sa četvoro vrata.

Programski menadžer za S-Klasu dr Uve Ernstberger je za britanski magazin ”Auto Express” izjavio da će nova S-Klasa imati mnoštvo inovacija. ”Obzirom da je reč o najboljem luksuznom automobilu na svetu, imamo mnoštvo iznenađenja za novi model u tehnološkom smislu. Imaće nešto što će ga razlikovati od njegovih rivala, a imaće i daleko širi rang.”

Osim osnovnog modela, deo S-Klase biće i luksuzni S600 Pullman model koji će popuniti prazninu koja je ostala za Maybach-om. Mercedes će takođe obustaviti proizvodnju trenutne CL-Klase i zameniće je sa novim kupeom S-Klase.

Pravo osveženje predstavljaće kabriolet sa četvoro vrata koji će imati veliki krov na sklapanje. On je inspirisan elegantnim Ocean Drive konceptom koji je predstavljen 2006. godine. Otvoreni model sa četvoro vrata spada u luksuzna vozila koja su maltene iščezla sa svetskih puteva. Poslednji kabriolet sa četvoro vrata napravljen pod okriljem ove kompanije u Štutgartu bio je Mercedes-Benz 300D Cabriolet davne 1962. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)