Datum:

16.05.2016. 19:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Direktor prodaje i marketinga Mercedesa Ola Kalenius otkrio je da ova kompanija razmatra osnivanje novog podbrenda koji bi bio rival BMW-ovom “i” odeljenju.

On je rekao da mu se ova ideja zaista dopada, a da bi se u fokusu novog pobdrenda nalazili modeli sa alternativnim pogonom. No, on ipak smatra da bi Mercedes najpre trebalo da se fokusira na svoje plug-in hibridne i električne modele pre uvođenja novog podbrenda.

Mercedes će, prema Kaleniusovim rečima, imati tri električna modela u ponudi do kraja ove godine, a to su naredna generacija B-Klase Electric Drive i dva Smarta sa nultim emisijama štetnih gasova. U planu je GLC F-CELL vozilo na vodonik koje je planirano za 2017. godinu, a do njenog kraja možemo očekivati još 10 plug-in hibridnih modela u ponudi nemačkog proizvođača.

Kalenius kaže da bi lansiranje novog ekološki usmerenog podbrenda moglo da se desi odmah nakon uvođenja pomenutih auotmobila, s obzirom na to da ova kompanija svakako namerava da uloži ogromne resurse u takve automobile. Osim toga, takva investicija imala bi ogroman uticaj na kompletnu liniju proizvoda Mercedesa.

Njihov glavni rival – BMW – pre nekoliko dana je objavio da namerava da napravi električno, autonomno vozilo koje će biti deo njegove “i” linije. Njega možemo očekivati tek 2021. godine, kada bavarska kompanija planira da donese “novu generaciju električne mobilnosti na puteve”.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)