Datum:

25.09.2014. 22:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7700 pregleda

Mercedes-Benz je ovih dana predstavio svoju viziju budućih kamiona – “Future Truck 2025” koji se posebno hvali mogućnošću autonomne vožnje.

Deluje da nemački gigant ne vidi budućnost za kamiondžije pošto bi jedini putnik u njihovom futurističkom kamionu bio tzv. “menadžer trasporta” koji bi većinu puta mogao da provede ni ne dodirujući volan luksuznog kamiona.

“Future Truck 2025” imaće opciju autonomne vožnje do brzine od 80km/h sa punim tovarom, a Volfgang Bernhard, predsednik Mercedesovog sektora za kamione je rekao da je autonomna vožnja budućnost ovih vozila, ali ćemo morati da čekamo još koju deceniju pre nego što se prevaziđu tehnološke i zakonske prepreke.

Međutim, ono što je najviše oduševilo ljubitelje automobilske industrije je futuristički dizajn ovog kamiona. Na prednjem deluje ne postoje konvencionalni farovi već površine prekrivene LED lampama koje služe za osvetljavanje puta. One mogu da svetle u različitim bojama, a prilikom samovozećeg moda menjaju boje i pulsiraju signalizirajući da je vozilo u autonomnom modu.

Unutrašnjost prati elegantni stil eksterijera pa je sve podređeno komforu vozača koji po nekoliko sati neće morati da sedi za volanom. Vozačevo sedište se okreće pod uglom od 45 stepeni na desno pa vozač može da se protegli dok kontroliše rad kamiona na svom tabletu.

Mercedes je ovom prilikom ponudio i svoje viđenje posla kamiondžije u budućnosti: “Profesija kamiondžije će u budućnosti biti znatno privlačnija, a autononi kamioni su zato i dobro rešenje za trenutni manjak vozača”.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)