Datum:

24.07.2012. 16:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3377 pregleda

Mercedes je i zvanično objavio kako u narednom razdoblju namerava tržištu ponuditi nekoliko novih modela zasnovanih na novoj A klasi. U planu su manji SUV, novi coupe i vrlo verovatno karavan, a svi bi se temeljili na novoj MFA platformi i proizvodili u Mercedesovoj fabrici u Rastattu (SUV), u Nemačkoj te u Kecskemétu (coupe i karavan) u Mađarskoj.

Prvi bi na tržište trebao stići manji SUV/crossover koji će najverovatnije nositi oznaku GLA. Ovaj će model biti rival BMW-ovom X1, a u ponudi će se nalaziti verzije s pogonom na prednje i na sva četiri točka. Motorizacija će u velikoj meri biti preuzeta iz standardne A klase.

Potom će uslediti coupe pod oznakom CLA kojega je donekle najavio studijski CSC s ovogodišnjeg pekinškog auto salona. Očekuje se kako će najpopularnija verzija biti ona pogonjena 2,0-litarski 4-cilindarskim motorom iz modela A250.

Na kraju, nova bi A klasa trebala biti i osnova za razvoj karavanske ili shooting brake verzije. O tom modelu za sada ima najmanje informacija, no izvori javljaju o mogućnosti korišćenja oznake CLT.

Za sada nema konkretnih informacija o vremenu dolaska ovih automobila na tržište, no prvi, dakle SUV, ne bi trebali čekati duže od godinu do dve.

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)