Datum:

08.08.2016. 22:53

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Vreme je da se uloži novac u električne automobile nakon što je Mercedes najavio da će predstaviti potpuno novi brend kao odgovor na Teslu. Novi pod-brend, čije se ime čuva u strogoj tajnosti, proizvodiće samo električne automobile i druga vozila na alternativan pogon.

Izvori bliski nemačkom proizvođaču kažu da prvi model (u formi koncepta) možemo da očekujemo već u oktobru na Salonu u Parizu, a plan je da se u ofanzivu krene sa po dva električna krosovera i limuzine. Verovatno će presdnost da bude „broj 1“ dobiti krosover koji će se izgledom potpuno razlikovati od aktulelnih modeal u Mercedsovoj ponudi. Električni krosover će se sklapati u fabrici u Bremenu a trebalo bi da sa jednim punjenjem ima autonomiju od oko 500 kilometara.

U Mercedesu su osetili da imaju dovoljno prostora da se razmašu i osvoje veći deo tržišta. Naime, Tesla je u problemima jer ne može da dovoljno brzo zadovolji potrebe vozača za električnim automobilima, dok u BMW-u nisu zadovoljni rezultatima prodaje modela „i porodice“ zbog čega Bavarci razmišljaju o promeni strategije.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)