Datum:

04.04.2014. 22:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3524 pregleda

Čini se da aktuelna politička kriza oko Ukrajine i Krima za sada ne utiče na planove nemačkog proizvođača luksuznih automobila da poveća svoje prisustvo na ruskom tržištu.

Izgradnja fabrike u Rusiji deo je strategije kompanije Daimler koja predviđa globalno povećanje proizvodnih kapaciteta, ali i da se Mercedsovi automobili izrađuju na lokacijama koje su što bliže ciljnim tržištima.

“Već smo razmotrili osnovne parametre i potencijale lokalne proizvodnje putničkih automobila u Rusiji i sa tim ciljem obavili smo mnoge razgovore”, rekao je portparol Damilera, Sebastian Vale, u izjavi za Blumberg, dodajući da će se te aktivnosti nastaviti.

On je objasnio da su planovi za rusku fabriku u funkciji povećanja proizvodnje kako bi se ispunili zacrtani ciljevi za 2020. godinu. Vest o zainteresovanosti Daimlera da gradi pogon u Rusiji, objavio je u utorak i tamošnji listi Vedomosti.

Šef Mercedesa, Diter Ceče, ne krije ambiciju da povrati poziciju broj 1 među svetskim premijum proizvođačima, sa koje ga je 2005. na drugo mesto potisnuo BMW, da bi i to mesto morao da ustupi Audiju 2011.

Iako je Rusko automobilsko tržište trenutno u blagom padu, Mercedes, kao i drugi svetski proizvođači u njemu vide veliki potencijal, s obzirom na populaciju od 143,5 miliona ljudi. U 2013. u Rusiji je prodato 2,78 miliona automobila.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)