Datum:

05.08.2013. 19:56

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3292 pregleda

Modeli sa trokrakom zvezdom najtraženiji su među kradljivcima premijum automobila u Sjedinjenim Državama, a na prvom mestu je Mercedes “C klase”.

Prema istraživanju koje je sproveo Blumberg, između 2009. i 2012. godine, američki lopovi najviše su krali Mercedesove automobile. Na listi prvih deset premijum modela koji su najčešće bili na meti kradljivaca nalaze se čak tri Mercedesa.

“Najpopularnija” je bila C klasa, pa je u navedenom periodu 485 vlasnika ovog modela ostalo bez svojih vozila. Pored Mercedesa C klase, lopovi su pokazali interesovanje i za druge dve limuzine nemačkog proizvođača, E klasu i najluksuzniju S klasu.

Da ni drugi premijum proizvođač iz Nemačke nije zapostavljen kod lopova svedoči podatak da je posle C klase najkradeniji model bio BMW Serije 3, dok je treće mesto zauzeo Infiniti G serije.

U Mercedesu su pokušali da ovo istraživanje sagledaju sa pozitivne strane.

Predstavnica za medije nemačke kompanije, Donna Boland, izjavila je da “kada je neki automobil toliko poželjan među kupcima, on mora biti i atraktivniji za lopove”.

“Međutim, zahvaljujući Mbrace sistemu pomoću kojeg se Mercedesova vozila mogu locirati, značajan broj ukradenih automobila je pronađen i vraćen svojim vlasnicima”, dodala je Boland.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)