Datum:

29.09.2016. 22:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Salon automobila u Parizu samo što nije, a Mercedes-Benz najavljuje svoj električni koncept kao nešto posebno na ovogodišnjem događaju u prestonici Francuske. Po svemu sudeći, reč je o krosoveru na električni pogon.

U „tizer“ video klipu se mogu videti nagoveštaji koncepta. Kratak kadar točkova ukazuje na nešto viši klirens nego što je to slučaj sa recimo sedanom. Široki front takođe više „vuče“ na SUV.

Ono što se takođe može primetiti, što se dizajna tiče, je velika maska hladnjaka i svetlosno oivičenje „nosa“ vozila. Generalno, osvetljenje izgleda futuristički. U unutrašnjosti se mogu videti paneli panoramskog krova, a aktuelni info-zabavni sistem Mercedesa je evoluirao sa više kapacitivnih kontrola.

Za pretpostaviti je da ovaj koncept najavljuje dizajn budućeg Mercedesovog električnog modela koji će se staviti naspram Tesle. Štutgartska marka planira da lansira najmanje šest elektro modela između 2018. i 2024. godine, kao deo tržišne ofanzive MEQ podmarke. Neki od ovih modela, uključujući i krosover, koristiće novu arhitekturu, posebno namenjenu električnom pogonu.

Očigledno je da će ovogodišnji salon u Parizu biti „elektrifikovan“, posebno kada su nemačke marke u pitanju. Volkswagen će debitovati sa konceptom električnog hedžbeka sa kliznim bočnim vratima, veličine Golfa, ali sa prostornošću kabinskog prostora Passata. Opel će debitovati sa novom Amperom-e, što je evropska verzija Chevrolet Bolta. Za razliku od VW-ovog i Mercedesovog koncepta, Opelov model je spreman za proizvodnju, tako da već sledeće godine kreće u prodaju.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)