Datum:

27.07.2011. 2:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 8977 pregleda

Bitka koja traje među nemačkim proizvođačima BMW-om i Mercedes-Benzom se nastavlja, a njenoj dinamici doprinosi činjenica da Mercedes planira da na tržište izbaci novi kupe krosover koji će biti direktan rival BMW X6 modelu. Ovaj automobil biće deo SAC (”Sports Activity Coupe”) segmenta.

Mercedes trenutno radi na razvoju MLC-a, modela zasnovanog na platformi ML-klase. Oblik MLC-a će takođe biti inspirisan trenutnim CLS-om, a proizvođač sa trokrakim logom će najverovatnije akcenat staviti na dizajn automobila, pre nego na druge aspekte, poput praktičnosti i prostora.

To se, međutim, ne odnosi na performanse krosovera, tako da će MLC biti u stanju da istinski stane na crtu BMW-u X6. Kako bi zadržao status dostojnog protivnika, Mercedes planira i AMG verziju koja bi mogla da ima više od 544 KS, uz najnoviju tehnologiju. Rang benzinski ekonomičnih motora, uključujući i dizel verzije, počeće od 265 KS. Vozilo će imati integralni pogon iz M-Klase bez specijalnih off-road performansi.

Novi MLC se na tržištu očekuje 2014. modelske godine, a biće razvijan u fabrici u Alabami. Proizvodnja ovog luksuznog krosovera će u ovoj fabrici biti proširena na pet modela.

Iako detalji o ceni nisu poznati, očekuje se da će novi Mercedes MLC kupe krosover koštati oko 62.000 evra, u zavisnosti od regiona.

Uz činjenicu da je od 2009. godine (kada je bio debi ovog automobila) pa do sada prodato 120.000 jedinica BMW-a X6, nije ni čudo što Mercedes hoće da sebi obezbedi svoj deo kolača, ali postoji opasnost da će taj deo vremenom postati manji, jer se, do trenutka kad on dospe na tržište, očekuje pojava i Audijevih i Land Roverovih modela, koji uopšte nisu zanemaljivi protivnici; naprotiv.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)