Datum:

30.12.2013. 19:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3303 pregleda

Mercedes je simbol za uspešnu primenu naprednih tehnologija u proizvodnji vozila. Međutim, nemački gigant se ne zaustavlja na tome i iznova uvek traži nova rešenja.

Ovaj put ne radi se o nekoj tehnološkoj inovaciji na samom vozilu, već o uređaju koji bi trebalo da drži zajedno vozača i automobil i kada nisu u direktnom fizičkom kontaktu. Radi se o pametnom satu, za koji ljudi iz Mercedesa kažu da će iz korena promeniti odnos vozača prema automobilu, ali i obrnuto.

Mercedesov pametni sat omogućiće vozaču da u svakom trenutku ima sve osnovne informacije u vezi sa automobilom, kao što su nivo goriva, da li su vrata zaključana i tome slično.

Prototip ovog zanimljivog ručnog sata biće predstavljen na predstojećem Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu.

Zanimljivo je da će sat svoju ulogu obavljati i kada vozač sedi za upravljačem svog Mercedesa, jer će mu blagovremeno slati korisne informacije, poput onih u vezi sa eventualnim nesrećama i opasnostima na drumu ili saobraćajnim gužvama.

Zanimljivo je da Mercedes nije prvi proizvođač automobila koji se zainteresovao za ovu tehnologiju, jer je japanski Nisan već predstavio Nisan “Nismo” pametni sat tokom Salona automobila u Frankfurtu.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)