Datum:

26.08.2017. 11:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mercedes je objavio najavu o tome šta će sve izložiti na sajmu automobila u Frankfurtu, čiji datum početka nam je sve bliži. Najavljeno je da će biti izloženo impresivnih 100 automobila ove kompanije. U tih 100 automobila je naravno uključena i svetska premijera kupea i kabrioleta S klase u standardnim i AMG verzijama, kao i novi kompaktni EQ koncept. Oni će deliti sjaj pozornice sa pick up modelom nazvanim X-Class, a šlag na torti će naravno biti hiper automobil Project One.

Još uvek nema zvaničnih informacija o ovom hiper automobilu sa motorom iz bolida F1, ali u najavi koju je objavio Mercedes se nalazi i fotografija koja izgleda pokazuje upravo ovaj automobil. Važno je istaći da izloženi model neće biti konačna verzija, jer se automobil još uvek testira. Sve u svemu, ako je reč o tom automobilu, sada možemo uvideti kako će ova zver sa konjskom snagom izraženom u četiri broja, zapravo izgledati.

Iako je prekriven belom ceradom, na njemu se vidi široka Panamericana maska koja mu daje zbog koje on deluje agresivno, a tome doprinose i uski faorvi koji veoma liče na one koji se nalaze na konceptu iz 2013. godine, Mercees-AMG Vision Gran Turismo. U stvari, dizaj celog automoblia dosta podseća na ovaj koncept. Vide se još otvor na krovu, kao i tanki retrovizori (koji su verovatno zapravo kamere) i širok zadnji deo u kojem je smešten motor koji pokreće ovu zver.

Kada govorimo o motoru, postoje indikacije da će V6 motor zapremine 1,6 litara koji je pozajmljen iz bolida F1 W06 Hybrid, imati nove klipove, radilicu kao i elektroniku. On će raditi u kombinaciji sa još par električnih motora od kojih će se jedan nalaziti napred a drugi pozadi. Zajedno, ova tri motora će proizvoditi više od 1,000 konjskih snaga u automobilu za koji se predviđa da će biti lakši od 1,315 kilograma. Pretpostavlja se da će sam pogon biti težak oko 420 kilograma, a očekuje se da bude uparen sa osmobrzinkim menjačem.

Baterija težine oko 100 kilograma koja se nalazi u sredini automobila će mu davati dovoljno jačine da pređe put od 24 kilometara. Poznato je još da će imati kočnice izrađene od keramike i ugljenikovih vlakana, kao i da će kompletna karoserija biti od ugljenikovih vlakana.

Samo0 275 automobila će biti napravljeno, i naravno, svi su već prodati. Zadnji automobil će novom vlasniku biti dostavljen krajem 2020. godine, i biće legalan na svim putevima osim u Kini. Što se konačne verzije tiče, ona će verovatno biti predstavljena 2018. godine.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)