Datum:

08.08.2014. 16:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3186 pregleda

Sve što ste mislili da znate o kompaktnim SUV modelima zaboravite!

Pojavio se novi igrač na tržištu koji, po svom dobrom, starom običaju, pomera granice mogućeg i postavlja nove standarde. „Mercedes-benc GLA“!

Čarobnjaci iz Štutgarta su se potrudili da predstave novi doživljaj kompaktnog SUV-a koji na ubedljiv način spaja napredni dizajn, sjajne vozne karakteristike u gradskoj vožnji i izvanredne „ofroud“ mogućnosti. „GLA“ je dinamičan, sportski automobil, koji pruža apsolutnu praktičnost i bezbednost u svakodnevnoj vožnji.

Kao prvi „mercedes“ u segmentu kompaktnih SUV-a, ispoljava visok stepen upravljivosti u gradu, dok je vrlo živahan na seoskim i planinskim putevima, a opet dinamičan i efikasan na auto-putu. Oprema je, kako i dolikuje ovoj kompaniji, visokog kvaliteta, brižljive, veoma precizne izrade, kod koje nijedan detalj nije suvišan, uz prilagodljivi enterijer koji neosporno svrstava „GLA“ među kompaktna premijum SUV vozila.

2„GLA“ među opcijama nudi novu generaciju „4MATIC“ pogona na svim točkovima s potpuno varijabilnom raspodelom obrtnog momenta.

Kao SUV, novi „GLA“ spaja inovaciju i tradiciju kao ključne projektne vrednosti i predstavlja SUV za budućnost, tvrde u ovoj nemačkoj kompaniji, i dodaju da je njegovo obeležje svestranost.

Unutrašnjost vozila takođe je dostojna znaka na haubi. Svi materijali su vrhunski, moderni, napravljeni da dugo traju.

Nemački inženjeri su posebno ponosni na činjenicu da je „GLA“ model koji je na putu da postane „broj jedan“ u svojoj klasi kada je reč o koeficijentu otpora vazduha s vrednošću od samo 0,29.

Potrošnja ovog vozila je i po meri „zelenih“. Jer „GLA“ se može voziti uz potrošnju goriva od svega 4,3 litra na 100 kilometara, što automatski znači i nisku emisiju štetnih gasova.

Moderni četvorocilindarski motori s turbopunjenjem i direktnim ubrizgavanjem, kao i „EKO start/stop“ funkcija, deo su standardne opreme s rasponom snage od 136 do 211 KS.

Na pitanje da li je i ovaj „mercedes“ na polju bezbednosti lider, u nemačkom gigantu kažu da se radi o jednom od najbezbednijih vozila u klasi.

Tu su mnogobrojni sistemi za pomoć u vožnji koji pružaju podršku kod upravljanja modelom „GLA“ i umanjuju opterećenje vozača, kao i bezbednosni sistemi najnovije generacije „Lane Keeping Assist“ (kontrola držanja saobraćajne trake) i „Blind Spot Assist“ (kontrola „mrtvog ugla“).

Od opreme, ovaj automobil ima zaista mnogo toga. Teško je sve nabrojati, a nama se posebno dopao „pomoćnik“ za parkiranje. I ovaj „mercedes“, poput mnogobrojne sabraće, ima mogućnost da „sam parkira“. Dovoljno je da odgovorite pozitivno na upit kompjutera o tome da li želite pomoć – sve ostalo odradi vozilo.Perfektno i veoma korisno kada se nalazite u skučenom gradskom prostoru.

Muke oko parkiranja olakšava i kamera, kao i mnogobrojni senzori.

3

Cena

„Mercedes GLA“ se na tržištu Srbije prodaje u rasponu od 27.396 evra, koliko košta model „GLA 200“, pa do 50.160 evra, koliko staje varijanta „GLA AMG 45“.

Model koji su „Novosti“ imale na testu – „mercedes GLA 220 CDI 4matic“, košta 45.043,20 evra.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)