Datum:

04.05.2017. 12:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački proizvođač luksuznih automobila “Dajmler” udvostručio je operativnu dobit u prvom kvartalu 2017, nadmašivši očekivanja zahvaljujući izvrsnim rezultatima svog brenda “Mercedes-Benc”.

“Dajmler” je naveo u saopštenju, objavljenom nedavno, da je dobit iz poslovanja iznosila četiri milijarde evra (4,2 milijarde dolara) u periodu januar-mart, u odnosu na 2,1 milijardu evra godinu ranije, prenosi agencija AFP.

– “Dajmler” je postigao na nivou grupe dobit pre kamata i poreza znatno iznad tržišnih očekivanja za prvi kvartal 2017. godine – objavila je kompanija.

Nemački proizvođač, koji je pretekao starog rivala BMW u 2016. godini i postao najveći svetski proizvođač luksuznih automobila po prodaji, precizirao je da je njegova “Mercedes-Benc” divizija ostvarila operativni profit od 2,2 milijarde evra u prva tri meseca ove godine, što je za 60 odsto više nego lani.

“Dajmler kamioni” povećali su dobit za 29 odsto na 668 miliona evra.

Jednokratni faktori su takođe doprineli povećanju zarade, kao što je dogovor da se uključe novi partneri i investitori u servis HERE za digitalno mapiranje, dodali su iz “Dajmlera”.

Pored toga, uknjižena je dobit od prodaje nekretnina korporacije “Micubisi Fuso Truck and Bus” i od odustajanja od otpisa “Dajmlerovih” investicija u kineskog partnera, “Beijing Automotive Industry Corporation” (BAIC).

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)