Datum:

31.07.2013. 10:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4732 pregleda

Novom “E klasom” postavili smo jasne standarde u pogledu bezbednosti, dizajna i efikasnosti. Ona na drum donosi mnogobrojne tehničke inovacije, što je nesumnjivo čini najboljom “E klasom” do sada – rekao je, na predstavljanju nove perjanice u segmentu luksuznih vozila, dr Joakim Šmit, član Upravnog odbora “Mercedes-Benca” nadležan za prodaju i marketing.

To se ogleda u dizajnu i brižljivo unapređenoj unutrašnjosti koja predstavlja dah svežine u klasi luksuznih vozila. Zbog svega toga, “E” je i dalje na vodećoj poziciji u ovom zahtevnom segmentu, tvrdi Šmit.

I zaista, ekipa “Novosti” nedavno je imala prilike da se uveri da je “mečka” opet “mečka”. Naravno, našim čitaocima ćemo uskoro prezentovati i obimniji izvešta s test-

-vožnje.

S novim, efikasnim motorima, novim sistemima za pomoć tokom vožnje i novim dizajnerskim izrazom, “Mercedes” je sveobuhvatno modernizovao “E klasu”, dodatno naglašavajući njen vodeći položaj u segmentu luksuznih vozila. “Sistemi za pomoć” objedinjuju mnogobrojne funkcije za unapređenje komfora i bezbednosti tokom vožnje, koje u “Mercedesu” nazivaju “intelligent drive” (“pametna vožnja”). To su sistemi koji prvi put pružaju pomoć u sprečavanju nezgoda s vozilima koja dolaze sa bočne strane, ili sa pešacima, zatim aktivan sistem za nadgledanje kolovozne trake koji pomaže u sprečavanju nezgoda s vozilima koja vam dolaze u susret… Novu “E klasu” odlikuju “izbrušen” dizajn, prefinjen, elegantan sportski izgled, značajno unapređen komfor, visokokvalitetna oprema, efikasnost i uživanje u vožnji.

Prednji deo vozila je u potpunosti redizajniran novim svetlima koja obuhvataju sve funkcionalne elemente u jednom sočivu, a oborena i dnevna svetla su opremljena parcijalnim LED svetlima, i deo su standardne opreme. Potpuna LED svetla sada su dostupna kao deo dodatne opreme.

Prvi put za “E klasu” su dostupna dva različita dizajna prednjeg dela vozila: u standardnoj verziji, linija opreme “elegans” je dostupna u kombinaciji s klasičnom maskom hladnjaka sa tri lamele i zvezdom na poklopcu motora, a “avangard” liniju opreme odlikuje maska hladnjaka svojstvena sportskom automobilu sa centralno postavljenom zvezdom, naglašavajući nesputan sportski izgled prednjeg dela. Poklopac motora i prednji branik takođe su u potpunosti redizajnirani.

Unutrašnjost “E klase” primetno je izmenjena. Visokokvalitetni materijali i prefinjene podeljene površine s preciznim spojevima i oštrim zaobljenjima naglašavaju sveukupan utisak kvaliteta prostrane unutrašnjosti vozila.

Harmoničnu unutrašnjost “krase” redizajnirana centralna konzola bez ručice menjača i novi multifunkcionalni upravljač sa “direct select” ručicom i ručicama za promenu stepena prenosa na upravljaču u kombinaciji sa automatskim menjačem.

Široka paleta motora dopunjena je modelom “E 300 BlueTEC HYBRID”. On predstavlja kombinaciju četvorocilindričnog motora na dizel gorivo sa električnim motorom, isporučuje snagu od 170 k (231 KS) i ima obrtni moment od 750 Nm. “E 300 BlueTEC HYBRID” troši 4,1 l/100 km, uz emisiju CO2 od 107 g/km, zauzimajući tako vodeći položaj među najštedljivijim modelima više srednje klase vozila.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)