Datum:

30.05.2018. 21:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački gigant Daimler će možra morati da opozove preko 600.000 vozila sa dizel agregatima, među kojima su i modeli C i G klase, ako se dokaže da se u njima nalazi tehnologija za varanje na testovima emisije štetnih gasova.

Naime, nemački list Der Spiegel navodi da regulatorno telo KBA, istražuje tvrdnje da dizel modeli C i G klase proizvođača Mercedes, poseduju slične uređaje za varanje na testovima emisije štetnih gasova kakav je pronađen na kombi modelu Vito.

Mercedes-Benz je nedavno optužen da je koristio uređaj za varanje na modeli Vito koji poseduje četvorocilindarski agregat radne zapremine 1,6 litara čiji je konstruktor kompanija Renault.

Nakon toga je ministarstvo saobraćaja Nemačke naredilo Daimleru da opozove taj model sa tržišta sredinom prošle nedelje. Iz Daimlera navode da če ovaj model dobiti nadogradnju za softver, i da će nakon toga biti u skladu sa regulacijama.

Prema neimenovanom izvoru, ministar saobraćaja Andreas Šojer je lično insistirao i da se istraga nastavi i da se ispitaju i ostali modeli kompanije Mercedes.

Kompanija Renault koja je kreirala gore pomenuti dizel agregat je takođe bila osumnjičena da je koristila uređaje za varanje na testovima emisije štetnih gasova tokom 2016. godine, ali su njeni predstavnici oštro demantovali sve.

Ako dođe do toga da Daimler mora da povuče preko 600.000 modela C i G klase sa tržišta, šteta za kompaniju će se meriti u milionima dolara.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)