Datum:

22.04.2018. 11:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Glavni čovek grupacijie Geely, Li Šufu, je skoro kupio 9,69% akcija u Daimler Automotiv grupi, a tom prilikom je izjavio da je glavni razlog za to bio kreiranje partnerstva između te dve kompanije.

Ta vest nije obradovala pojedine funkcionere ni iz Daimlera ni iz Volvoa. Tom prilikom je jedan od čelnika kompanije Daimler izjavio: „Idealno bi bilo kreirati alijansu u kojoj bi oba proizvođača bila na dobitku. Tako što ćemo predati kompaniji Volvo i njenom vlasniku, Geely grupi našu tehnologiju, nikako se ne bi našli u situaciji iz koje bismo mi izvukli neku korist“.

Međutim, sada se pojavila informacija da je došlo do promene u stavu čelnika kompanije Daimler. Naime, navodi se da bi ove dve kompanije mogle zajednički razviti platformu za električna vozila. Takođe se navodi da Geely radi na novoj platformi već neko vreme, te da bi te dve kompanije mogle zajednički da porizvode i baterije.

Takođe se navodi da bi partnerstvo moglo da dovede do toga da će neki od Mercedesovih agregata biti u ponudi i na modelima kompanije Volvo. Još uvek nema detaljnih informacija, ali su izvori iz Štutgarta naveli da je Daimler voljan i da sa tom kompanijom deli druge komponente.

Još jedna veoma interesantna informacija jeste da bi Daimler mogao kupiti mali udeo akcija u kompaniji Volvo. Glavni razlog za to jeste taj što bi na taj način Geely grupa indirektno pokazala da je i više nego voljna za saradnju. Ako se to i zaista des, radiće se o veoma malo procentu akcija.

Naime, agencija Rojters je kontaktirala Volvo radi potvrde ovih informacija, ali su predstavnici te kompanije odbili da komentarišu bilo šta, dok su čelnici Daimlera negirali sve to i rekli su da o špekulacijama ne žele da komentarišu.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)