Datum:

13.12.2016. 10:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mercedes-Benz bi mogao da baterije za plug-in i EV modele proizvodi u Kini.

Rojters javlja, citirajući člana odbora Daimlera AG, Hubertusa Trojku, da bi taj potez pomogao rezanju troškova i ubrzanju širenja na kinesko tržište. Pored toga, Mercedes-Benz radi na novoj platformi za A klasu, koja će dobiti i „plug-in“ hibridnu varijantu.

Mercedesova prodaja u Kini je porasla za 28 odsto na oko 429.000 vozila, tako da definitivno postoji zamah za potencijalnu potražnju za „plug-in“ i EV modelima. Sa C klasom i GLC-om, čija popularnost posebno raste, Mercedes-Benz želi da dodatno profitira na subvencijama koje su dale kineske vlasti za usvajanje „plug-in“ modela, jer najmogoljudnija zemlja sveta ima ozbiljne probleme sa zagađenjem u velikim gradovima. Beijing Benz Automotive Co., Daimlerov zajednički poduhvat sa kineskom Beijing Automtive grupom, proizvodi laka komercijalna vozila za Kinu još od 2005.

U međuvremenu u Nemačkoj, Mercedes razvija platformu po imenu MFA 2, koja će korišćena za novi „plug-in“ hibrid A klase. Razvijena u saradnji sa Renaultom, uz obimniju upotrebu aluminijuma, MFA 2 platforma će ponuditi poboljšanu aerodinamiku. Ovaj model bi mogao da debituje sredinom 2018.

Mercedes-Benz želi da započne prodaju više od 10 novih električnih vozila do 2025. Poslednja vest je bila u vezi sa električnim EQ SUV-om, koji će na tržište biti lansiran 2020. Ovaj model će posedovati bateriju od 70 kWh, koja će obezbediti 402 ks i autonomiju od 500 kilometara.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)