Datum:

13.08.2014. 12:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:


Statistika:

1 komentara 4058 pregleda

Na kineskom tržištu uskoro će se naći još jedna luksuzna limuzina sa produženim međuosovinskim rastojanjem, nakon što je Mercedes u toj zemlji pokrenuo proizvodnju modela C klase L.

Kada jedna zemlja predstavlja drugo najvažnije svetsko tržište za plasman Mercedesa C klase, onda je red da kompanija udovolji prohtevima tamošnjih kupaca. A kineski kupci prosto obožavaju produžene limuzine sa dodatnim prostorom za putnike na zadnjim sedištima.

U segmentu kome pripada Mercedes C klase, Kinezima su već dostupni produženi Audi A4L, BMW Serije 3 Li i Volvo S60 L.
Mercedes, koji je u Kini prodao preko 150.000 primeraka prethodne generacije svoje kompaktne limuzine ne želi da zaostane za konkurencijom, pa će se u septembru na tržištu naći nova C klasa L.

Automobil će se proizvoditi u fabrici kompanije Beijing Benz Automotive Co. (BBAC), koju je Mercedes osnovao zajedno sa svojim kineskim partnerom BAIC-om.

Mercedes C klase L dugačak je 4.766 mm, a međuosovinsko rastojanje veće je u odnosu na standardnu verziju za 80 mm i iznosi 2.920 mm.

Interesantno je da će putnici koji sede pozadi imati mogućnost podešavanja položaja i prednjih sedišta, što govori u prilog tome da će se vlasnici ovog automobila uglavnom voziti pozadi.

2

Izvor: B92

1 komentar
  1. Eki

    Pa da, i jesu ogromni ti kinezi…

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)