Datum:

19.01.2013. 11:53

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3079 pregleda

Prema najnovijim informacijama koje stižu sa auto-salona u Detroitu, Mercedes ne planira model iz supermini segmenta. U nemačkoj kompaniji kažu da im se proizvodnja takvih automobila ne isplati, jer na njima nema velike zarade.

U razgovoru sa novinarima na aktuelnom salonu automobila u Detroitu, izvršni direktor Mercedesa, Diter Ceče (Dieter Zetsche), potvrdio je da ta kompanija nema interes da proizvodi novi model iz takozvane A klase.

“Zarade na ovakvoj vrsti vozila veoma su male, i da bi se povratio novac uložen u njihov razvoj i proizvodnju potrebno je da se prodaju u velikom broju”, objašnjava Ceče.

On je dodao da će praznina koja postoji kod Mercedesa u toj klasi automobila biti popunjena sledećom generacijom modela iz game Smarta. Novi Smart pojaviće se početkom 2014. godine kao rezultat saradnje koju Mercedes ima sa Reanaultom.

Diter Ceče se tokom razgovora za Auto Express osvrnuo i na spekulacije da bi Mercedes uskoro mogao da započne saradnju sa Aston Martinom.

“Trenutno ne vidim bilo kakvu korist za Mercedes od nove saradnje sa nekim proizvođačem automobila, pored partnerstva koje već imamo sa Renaultom”, rekao je Ceče i dodao da ipak ne isključuje mogućnost saradnje sa Aston Martinom u budućnosti.

“Ako do toga dođe, potrebno je da takvo partnerstvo bude postavljeno na specijalnim osnovama, s obzirom da je ovde reč o kompaniji koja godišnje proizvodi male tiraže od svega par hiljada automobila”, zaključio je Diter Ceče.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)