Datum:

14.08.2012. 13:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6706 pregleda

Maybach, podbrend Mercedes-Benza, imao je misiju da postane najluksuzniji automobilski brend na svetu, mada nikada nije dostigao svoj puni potencijal. U principu, izgledao je kao običan Mercedes-Benz i spolja i iznutra, uprkos raskošnoj i kvalitetnoj unutrašnjosti, nikada nije zaista mogao da stane na crtu Rolls-Royce Phantomu i aktuelnom Bentley Mulsanne-u.

Njegova proizvodnja trebalo je da bude obustavljena još prošle godine, ali Mercedes je ipak nastavio da ih pravi, te ih je sada ostalo nekoliko i prodaju se po ceni do 81.000 evra. Nikakva informacija povodom nastavka proizvodnje svih pet modela uprkos vesti da će biti obustavljena nije objavljena u javnosti. Preostali automobili verovatno će se brzo prodati, obzirom na veliki popust u ceni čija je i svrha što brža prodaja preostalih zaliha.

Verovatno nema mnogo ljudi kojima će Maybach posebno nedostajati, jer je zaista malo onih koji mogu da ga priušte. Poslednji pokušaj spašavanja ovog brenda bilo je partnerstvo između Mercedesa i Aston Martina, koje je za rezultat trebalo da Maybachu podari još jednu šansu da se vrati u život, ali zbog visokih troškova, i ovaj pokušaj je propao.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)