Datum:

22.01.2017. 14:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mercedes-Benz se uveliko sprema za ulazak na tržište električnih automobila, razvojem novih modela među kojima je i kompaktni hečbek za koji se veruje da će u prodaju ući pre kraja ove decenije.

Hečbek koji će možda poneti EQA ime, kao deo EQ podbrenda ovog proizvođača, je kompaktni model sa nultom emisijom štetnih gasova. Plan mercedesa je da EQ ima svoje verzije u svakom segmentu.

Prema dosadašnjim informacijama, kompaktni električni automobil iz Mercedesa mogao bi biti nalik na narednu generaciju A-Klase, a u njegovoj osnovi mogla bi se naći nova skalabilna platforma. Takva arhitektura dozvoljava upotrebu električnih motora na obe osovine kako bi se obezbedio integralni pogon, ali će, radi smanjenja troškova, ovo vozilo imati samo jedan električni motor koji će mu obezbeđivati opseg samostalnog kretanja u rasponu od oko 500 kilometara.

Drugi električni model na kom nemački automobilski gigant trenutno radi je zasnovan na istoj arhitekturi kao EQA i inspirisan Generation EQ konceptom koji je prošle jeseni predstavljen na Salonu automobila u Parizu.

Osim proširivanje porodice kompaktnih modela sa nultim emisijama štetnih gasova, Mercedes-Benz bi trebalo da predstavi i novi SUV nazvan GLB, koji će biti zasnovan na istoj MFA2 platformi kao i dolazeća A-Klasa. GLB će, radi lakšeg razlikovanja od GLA, imati agresivniji izgled i biće više prilagođen off-road vožnji.

Još jedan novitet u liniji nemačkog brenda biće i verzija naredne A-Klase sa četvoro vrata, čiji rivali će biti Audi A3 i sedan BMW Serije 1 na tržištima kao što je kinesko. U njegovoj osnovi naći će se druga generacija MFA platforme, a očekuje se da će biti pozicioniran između CLA i C-Klase.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)