Datum:

07.06.2011. 13:52

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7678 pregleda

U nameri da adekvatno obeleže šezdesetu godišnjicu Unimog-a ove godine, Mercedes-Benz Special Trucks odlučili su da naprave specijalni koncept. Zasnovan na U5000, on je pravi spoj prošlosti i sadašnjosti Unimog-a na veoma neuobičajen način, što možete i sami videti na gornjoj fotografiji.

Unimog koji predstavlja budućnost dizajniran je sa svrhom da demonstrira da je, i nakon 60 godina, ovaj model u stanju da podnese izmene koje će učiniti da ide u korak sa vremenom. Glavne karakteristike njegovog dizajna su  uočljivi zeleni blatobrani. Dizajnerski tim okupljen oko projekta starog-novog koncepta tvrdi da im je kao inspiracija za boje ovog Unimog-a poslužio neobični vodozemac – otrovna žaba, koja je, kao i Unimog, veoma prilagodljiva i pokretna kako na zemlji, tako i u vodi.

”Dizajn koncepta ”60 godina Unimog-a” nije prototip koji prestavlja najavu za novu proizvodnu liniju. Ali, jasno je da će Mercedes-Benzov Unimog nastaviti da razvija svoj inovativni karakter u budućnosti uz posedovanje visokog nivoa raznovrsnosti u dizajnu i tipu konstukcije. Ipak je u pitanju jedinstven koncept”, kažu iz pomenute kompanije.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)