Datum:

03.09.2013. 16:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6475 pregleda

I dok se većina proizvođača priprema za predstojeći Salon automobila u Frankfurtu, za to vreme se smotra vozila za rekreaciju održava u jednom drugom nemačkom gradu. Radi se o manifestaciji koja je pre dva dana počela u Dizeldorfu, a jedan od najzanimljivijih noviteta tamo svakako je koncept koji se oslanja na legendarni “Mercedes Benz Sprinter”.

Ovaj “Caravan”, kako se koncept zvanično zove, zanimljiv je po tome što predstavlja “skraćenu” verziju klasičnih kamperskih vozila. Ipak, on je u potpunosti funkcionalan, a zasniva se na “Sprinteru” sa izdignutim krovom.

Ulazak u ovo mini kamp vozilo je moguć sa boka i sa zadnje strane kroz kupatilo.

Unutrašnjost odlikuju sedišta koja se mogu okretati u krug, u zavisnosti da li se koriste za vožnju ili odmor, zatim klupa, koja se izvlačenjem pretvara u francuski ležaj, kuhinja i kupatilo sa garderoberom.

Ovo zanimljivo koncept vozilo odlikuje visok nivo kvaliteta upotrebljenih materijala, među kojima su sivi laminat kao podna obloga i bela koža na sedištima.

Čitav prostor oplemenjen je ambijentalnim LED osvetljenjem, a što se eksterijera tiče, kamperski “Sprinter” imaće sivu metalik boju.

Datum serijske proizvodnje će uskoro biti objavljen, a ostaje da vidimo koliko će se serijska verzija vozila razlikovati od predstavljenog koncepta.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)