Datum:

21.07.2020. 9:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mada je do premijere ostalo još oko mesec i po, Mercedes-Benz još uvek nije voljan da nam obelodani suviše detalja u vezi sa sedmom generacijom Sonderklasse.

Naravno, u velikoj meri već sada znamo kako će izgledati Mercedes-Benz S klase za 2021. godinu, zahvaljujući nedavnom, doduše mutnom „procurelom“ snimku, dok nam je većina špijunskih fotografija pružila uvid u proporcije.

Ovoga puta su u centru pažnje svetla na delimično kamufliranom prototipu.

Zaista, nije jasno kako motor „diše“ kroz ovaj materijal koji je Mercedes nalepio na svoj automobil, s obzirom da svi usisni otvori prekriveni. Verovatno se radi o kratkoj vožnji.

Kao što već znamo, W223 S klasa će posedovati revolucionarni enterijer, za razliku od prethodnika, s centralnim displejem osetljivim na dodir s haptičkim odzivom, koji će ukloniti gotovo sve fizičke prekidače i dugmiće.

Nova generacija MBUX info-zabavnog sistema će se pobrinuti za većinu stvari unutar automobila, s kombinacijom komandi na dodir, glas i pokret, koje će se baviti čitavim nizom visokotehnoloških stvarčica.

U okviru jedinstvenih novotarija koje će na scenu stupiti s novom Mercedesovom perjanicom je i HD „head-up“ displej sistem s proširenom stvarnošću za potrebe navigacije, čineći da se vozač oseća bezbedno kao u video igrici dok se vozi kroz nepoznata područja.

S tehničkog aspekta, čini se da je bar jedna motorna verzija opciono uparena s revolucionarnim sistemom upravljanja na sva četiri točka, koji skraćuje radijus okreta ove velike limuzine na nivo malog hečbeka.

Kada smo već kod motora, biće dostupna čitava paleta blagih hibrida, hibrida i „plug-in“ hibridnih opcija, s rednim „šestacima“, moćnim V8 jedinicama, pa čak i četvorocilindrašima u kasnijem proizvodnom ciklusu.

V12 će biti rezervisan za Mercedes-Maybach verzije, s tim što će se AMG striktno držati revidirane verzije 4,0-litarskog V8.

Izvor: Vrele gume

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)