Datum:

30.11.2010. 10:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 9935 pregleda

Predviđa se da će budućnošću automobilske industrije vladati električni, odnosno automobili sa visokom energetskom efikasnošću, postavljajući tako zaštitu životne sredine i maksimalnu iskrišćenost svih dostupnih resurka kao imperativ. Posledica ovog trenda jeste to da se proizvođači automobila uveliko utrkuju u tome ko će napraviti i ponuditi tržištu bolji ekološki automobil. U potragu za savršenim konceptom uključili su se i dizajneri, a jedan od njih ponudio je i predlog studije budućnosti.

Reč je o mladoj američkoj dizajerki Nikiti Kalinin, koja zna da osluškuje duh vremena i dela u skladu sa tim. Njena dizajnerska studija jeste Mercedes-Benz EL50o – koncept automobila na električni pogon, koga pokreću litijum-jonske baterije. One će biti u stanju da obezbede kretanje u radijusu od 480 km i to sa samo jednim punjenjem.

Obzirom na oskudnost tehničkih karakteristika kojima ovaj luksuzni sedan obiluje, teško je poverovati u to da će Mercedes pristati na ovakvo nešto. Ipak, kada govorimo o dizajnu, tu zamerke nema. Talent i vizija su očigledni, a da li će Mercedes presuditi u korist performansi ili dizajna, ostaje da se vidi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)