Datum:

12.10.2014. 20:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3728 pregleda

Pojavile su se nove informacije o Mercedes-Benzovim planovima koji se prevashodno tiču preimenovanja njihove linije krosovera i SUV-ova.

Već neko vreme priča se o tome da ova kompanija namerava da preimenuje svoja krosover i SUV vozila kako bi se na adekvatniji način naglasila njihova veličina. Svi veći modeli imali bi “GL” oznaku sa još jednim slovom koje će predstavljati poziciju datog modela u rangu. To se već desilo sa “GLA” modelom, koji kazuje o njegovoj povezanosti sa A-Klasom, a isti princip imaće i “GLK”, koji će biti preimenovan u “GLC” jer je povezan C-Klasom.

Upotrebom istog metoda, M-Klasa postaće “GLE”, što govori o njenoj vezi sa E-Klasom. Očekujemo i pojavu “GLE Coupe”-a, koji je od ranije poznat kao ML Coupe i koji je glavni rival BMW X6 modelu. Na kraju, najveći “GL” dobiće naziv “GLS”, kao referencu na S-Klasu.

Veruje se da će Mercedes-Benz novu strategiju nomenklature primeniti na rang svojih sportskih modela, a kao posledica toga, sledeća generacija “SLK” prodavaće se pod “SLC” imenom.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)