Datum:

22.11.2010. 16:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 9306 pregleda

Mercedes je odlučio da u javnost, nakon nedavnog pojavljivanja njihove brošure, iznese novu generaciju CLS klase pre zvaničnog debija na salonu automobila u Parizu. Kao što je bilo i očekivano, novi CLS ima iste proporcije kao i stari model, ali mu je izgled u potpunosti osvežen i inspirisam Shooting Break konceptom.

Dizajn CLS-a kombinuje elemente koncepta sa novim CLS AMG-om: tu je duga, sportska hauba, rešetka na čijem centru dominira velika zvezda, veliki, izduženi vazdušni otvori sa crnim rešetkama, LED farovi, bleštavi svodovi točkova i LED tehnologija u predelu zadnjih svetala.

Unutrašnjost takođe kombinuje inovativne detalje i zanatsku perfekciju: visoko postavljeni obrisi od vozačevih vrata preko kontrolne table sve do prednjih putničkih vrata. Centralni displej je takođe skladno integrisan u u gornji deo kontrolne table. Istovremeno, silazna linija se od vrata nadovezuje na dinamičnu liniju spoljašnjosti.

Mercedes još uvek ništa ne govori o specifikacijama ovog automobila, ali ono što se može očekivati jeste novi 3.5-litarski V6 sa direktnim ubrizgavanjem, kao i dvostruko turbo punjenje 4.6- litarskog V8. Ovaj drugi motor imaće oko 430 KS i 700 Nm obrtnog momenta. U ponudi će biti i AMG verzija sa novim 5.5-litarskim V8 sa dvostrukim turbo punjenjem.

Mercedes Benz je izbacio video u kom pokušavaju da shvate u šta ljudi tačno gledaju kada prvi put vide CLS klasu. To je prilično zanimljiv eksperiment, koji, zahvaljujući marketinškim genijima, počinje sa zgodnom plavušom. Pogledajte!

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)