Datum:

30.04.2011. 11:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7189 pregleda

Mercedesov dizajner Gorden Vagener izjavio je da će proizvodna verzija A-klase biti identična konceptu, zvanično prikazanom na njujorškom salonu automobila. ”Ovo što vidite je sasvim je realistično. Naravno, konačna verzija ima petoro vrata i izmene će biti napravljene na liniji prozora, rešetci hladnjaka i svetlima, ali to je sve”, uverava nas Vagener. On je pritom obećao i kvalitetnije materijale u unutrašnjosti, čak bolje od onih koje ima C-klasa, dok će veliki središnji displej i otvori za klimu u obliku tubrina zadržati svoj sadašnji oblik.

Tehnički direktor Tomas Veber tvrdi da će se ispod haube odigrati promene. Konkretno, reč je o novim motorima sa četiri cilindra. Biće turbopunjeni, a posedovaće i start-stop tehnologiju. Osnovna verzija imaće ručni menjač, dok će postojati i opcija automatskog menjača, prirodno, uz doplatu.

Postoji i plan ove kompanije da napravi najsnažniju verziju AMG o kojoj za sada nema nikakvih informacija, ali postoje stare, dobre glasine koje tvrde da će tu verziju pokretati turbopunjeni 2.0-litarski benzinac koji će razvijati 320 do 350 KS, koji će se integralno prenositi na sva četiri točka.

Više informacija o samom konceptu – ovde.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)