Datum:

06.08.2018. 21:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Mercedes-AMG, odnosno njen vlasnik, Daimler, želi da zabrani kupcima hiper automobila Project One da ga kasnije preprodaju, na sličan način kao što je to Ford uradio sa svojim modelom GT.

Naime, nemački gigant želi da spreči kupce hiper automobila klauzulom u ugovoru o kupovini Project One koja će sprečavati kupca da kasnije proda ovaj automobil kako bi ostvario profit.

Cena Project One je od 2,6 miliona dolara, a biće napravljeno samo 275 jedinica. Međutim, iako Mercedes još nije počeo da ih isporučuje kupcima ovaj model, već su se pojavili oglasi za prodaju za njegovu prodaju.

Ostaje da se vidi da li Mercedes-AMG može na legalan način da spreči kupce da prodaju Project One, jer je i direktor Aston Martina Endi Palmer prošle godine rekao da kompanija neće tolerisati preprodaju modela Valkyrie.

Što se tiče pogonskog sklopa modela Project One, njega pokreće V6 agregat radne zapremine 1,6 litara sa turbo punjačem koji se koristi u Mercedesovom bolidu F1 ali i dva elektromotora od 120kW na zadnjoj osovini, te dva manja elektromotora na prednjoj.

Ukupno, ovaj hiperautomobil razvija 1.000 konjskih snaga pa iz mesta do 200 km/h ubrzava za šest sekundi. Mercedes tvrdi da automobil može da pređe i 25 km samo na električni pogon.

Međutim, zbog svoje trkačke prirode, SUS agregat mora da se potpuno preradi na svakih 50.000 pređenih kilometara.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)