Datum:

14.06.2012. 16:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4491 pregleda

U Ferarijevu fabriku nedavno se vratio jedan od najinteresantnijih automobila koji je ikad napustio Maranelo – da bi bio restauriran u vraćen u prvobitno stanje. Reč je o modelu “275 GTB4” koji je pripadao legendarnom američkom glumcu Stivu Mekvinu, a sadašnji vlasnik je odlučio da “konjiću” vrati prvobitni sjaj.

Automobil, kojeg je Mekvin dobio u danima dok je u San Francisku snimao čuveni film “Bulit”, 80-tih godina prošlog veka je upropašten, tako što ga je tadašnji vlasnik pretvorio u “spajder” verziju bez krova.

Današnji vlasnik je, međutim, odlučio da uloži novac u vrati automobil u prvobitno stanje kao kupea, pošto je u Ferarijevom odeljenju za utvrđivanje autentičnosti dobio potvrdu da mogu da budu sertifikovana vozila samo ako njihove specifikacije odgovaraju onima kada su napustili fabriku.

Kako ovih dana cene Ferarije dostižu astronomske cifre, sadašnji vlasnik je očigledno napravio mudar potez, s obzirom da poseduje primerak iz veoma male serije od samo 36 automobila koji je, pritom, kupljen od strane čuvenog glumca. Svako ulagenje će se, verovatno, lako isplatiti kada dođe vreme za novu prodaju…

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)